KIRIKKALE
25°

Kırıkkale'de su kahramanları aranıyor

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, su israfının önlenmesine yönelik çalışma gerçekleştiriyor. Su verimliliği ve seferberliğine yönelik okullarda eğitimler veriliyor.


ÖĞRENCİLERE EĞİTİMLER VERİLİYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, iklim krizine karşı "Suda Sıfır Kayıp" ilkesiyle suyumuza yani geleceğimize sahip çıkalım çağrısında bulundu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın, suyumuzu ve geleceğimizi kurtarmak için Ocak ayında başlattığı "Su Verimliliği Seferberliği" kapsamında Kırıkkale İl Müdürlüğü, okullarda eğitimler vermeye başladı.

DAMLAYA DAMLAYA YOK OLMASIN
Şehitler Ortaokulu Şehit Piyade Üsteğmen Çelebi Bozbıyık ilkokulunda yapılan toplantıda "Damlaya Damlaya Yok Olmasın" projesi ile genç nesillere suyun önemi ve tasarrufun değeri anlatıldı. Toplantıda konuşan İl Müdürü Fatih Ateş, "Su, hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. İklim krizi ile birlikte su kaynakları giderek azalmaktadır.

HERKES DUYARLI OLMALI
“Bu nedenle suyun önemini ve tasarrufun değerini çocuklarımıza ve gençlerimize anlatmalıyız. Bu kapsamda 'Su Verimliliği Seferberliği' kapsamında okullarda eğitimler veriyoruz. Bu eğitimlerde çocuklarımıza suyun önemini, tasarruf yöntemlerini ve su kaynaklarını korumanın yollarını anlatıyoruz.”

SUYUN ÖNEMİ ANLATILDI
“Hedefimiz, yeni su kahramanları yetiştirerek, su verimliliğini artırmaya yönelik uygulamaları hep birlikte hayata geçirmek ve gelecek kuşaklara daha müreffeh bir Türkiye bırakmaktır" dedi. Toplantıda öğrencilere suyun önemi, su tasarrufu yöntemleri ve su kaynaklarını korumanın yolları anlatıldı. Öğrenciler, suyun bilinçli kullanılmasının önemine vurgu yaparak, su tasarrufu için neler yapabileceklerini anlattılar.

Haber:Yunus Emre Altundağ

İlginizi Çekebilir

Saadet iktidarında liyakati esas alacağız

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Milli Ağaçlandırma Gününe Hazırlanıyor

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de işletmeler denetim altında

Haber Yorumları

Yorum Yaz

41660

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171